Категории

Последно от блога

Последни коментари

Все още няма коментари

Tag cloud

There is no tag
GOSBI

Времето се стопли

Времето се стопли

Времето се стопли, пазете вашите приятели

Времето се стопли, скоро април ще предаде щафетата на май и е време да помислите как да предпазите любимците си от неприятности. С идването на пролетта времето за разходки навън се удължава, настроението се оправя, но това съвсем не означава, че организмът на четириногите ни приятели ще бъде здрав само заради това. Именно това е сезонът, когато защитните сили на животните отслабват, а чудесен начин да ги подсилите е маслото от сьомга. За неговите благоприятни свойства ще ви разкажем след малко, но нека преди това обърнем внимание на някои от най-честите случаи, с които се сблъскват ветеринарните лекари през пролетта.

Внимание

Бъдете нащрек и помнете, че опасности дебнат отвсякъде, предупреждават докторите. Сигурно вече сте взели мерки против кърлежи и бълхи, снабдили сте се със специална каишка, препарати, спрейове или използвате репеленти против гадинките, които хапят и разболяват любимците ви.  Те обаче не са единствената опасност. През последните години зачестиха много случаите на опасното заболяване дирофилариоза, причинявано от Dirofilaria immitis (сърдечен червей).

Именно сега е моментът да изследвате кучето си за него. Изследването трябва да бъде правено веднъж годишно в началото на всеки профилактичен сезон  - март-април. По препоръка на Европейския научен съвет по паразитите при домашните любимци в ендемичните райони на заболяването, какъвто е България, е задължителна профилактиката веднъж на всеки 30 дни, поне от април до ноември. С една таблетка месечно ще защитите кучето едновременно от дирофилариоза, кърлежи, бълхи и гастроинтестинални нематоди (глисти, анкилостоми и камшичести червеи).

Сред неприятностите, които се проявяват през пролетта, е заразяването с микроспория. Това заболяване може да се прихване през всеки един годишен сезон, но ако животинката ви е със слаб имунитет, пролетта е благоприятна за развитието й.

Микроспорията е сред заболяванията при домашните любимци, които засягат и хората. Тя е гъбично заболяване, което засяга кожата на животното или човека. Лечението иска търпение. Задължително е необходим преглед и консултация с ветеринар.

Природата идва на помощ

Каквото и лечение да ви предпише ветеринарят, със сигурност ще ви препоръча приемането от животното на омега-3, както и на храни, богати на омега-6. Целта е да се подсили имунната система и липидната бариера. И тук природата идва на помощ. Специалистите съветват вместо да давате на любимеца си синтетични витамини и имуностимуланти да заложите на натуралното и да използвате това, което природата ни е дала наготово. В комбинация с назначените медикаменти от ветеринарния лекар лечението се провежда успешно. Подходящ натурален продукт, за който стана дума, е именно маслото от сьомга, което има благоприятно действие, спомага за израстването на здрава и лъскава козина, лесно разресване, предотвратява сплъстяването на козината, защитава кожата, вдига липидната бариера, а действа чудесно и върху редица други възпалителни процеси.

Според ветеринари не само от България, но и от Франция, Испания, Великобритания, Швейцария, САЩ и Япония продуктът предпазва още от възпалителни процеси, които могат да доведат до артрит, автоимунни заболявания, алергии, сърбеж. Маслото от сьомга влияе положително още върху метаболизма, ретината на очите, подобрява мозъчната, бъбречната и сърдечната функция, намалява кръвното налягане и нивата на холестерола, триглицеридите. Подходящо е за бременни кучета и котки, тъй като влияе положително върху развитието на зародиша, препоръчва се и за кърмещи кучета и котки.

Опитни ветеринари препоръчват маслото от сьомга и на котки, които са в напреднала възраст и перисталтиката на червата им вече е по-забавена и имат проблем с изхождането.

Маслото от сьомга е прекрасен избор за ловни и спортни кучета, практикуващи мъшинг. Зарежда ги с големи количества енергия. Препоръчва се и за възстановяване след натоварване.

Брилянтна козина

Маслото от сьомга е задължително и в периода на смяна на козината пролет и есен, категорични са светила във ветеринарната медицина. Освен това полезното рибено масло ще направи козината на домашния ви любимец лъскава и блестяща. Резултатите са брилянтни!

Превенцията е единственият начин да гарантирате здравето и благосъстоянието на своя верен четириног приятел! Затова помислете, докато е време.

Екип на Vip Pet

Снимка: www.gosbi.com

Fri, 7 Apr 2017
Публикувано от Администратор

 |  0 Коментара

Коментара (0)

Напишете коментар

Продължи

Reload

 
Top